Lexikon - hajbeültetés, hajátültetés

Finasteride

A finasteride a II-es típusú 5alfa-reductáz enzim gátlásán keresztül gátolja a dihidro-tesztoszteron kialakulását, amely hormon közvetlenül felelős a hajmagymák gyengítéséért és a hormonális hajhullásért.

A finasteride-ből napi 1 mg-ot kell a szervezetbe juttatni a kívánt hatás eléréséhez. Alkalmazása elején a gyengülő hajszálak megerősödnek, jelentősen késlelteti a hajszálak kihullását és a hajhagymák sorvadását de évek alatt ha lassan is, tovább folytatódik a folyamat. A szer hatása néhány hónap alatt válik látványossá és csak alkalmazása időtartama alatt látható. Néhány hónappal abbahagyása után fokozott hajhullás, hajritkulás tapasztalható. Tehát azok a hajszálak, amelyek már csak a szer hatásának köszönhetően maradtak meg, lassan kihullanak.

A szexuális élettel kapcsolatos problémák ha kis százalékban is, jelentkezhetnek a kezelés során. Például libidó csökkenés, ejakulációs zavar 1,5-2%-ban jelentkezett kliniklai kísérletek alkalmával egy éves vizsgálat során. Ezek a mellékhatások a tabletta elhagyásával megszűntek. Továbbá fontos megemlíteni, hogy fogamzóképes nő szervezetébe nem kerülhet a szer. Különösen ártalmas lehet, ha a finasteride állapotos nő szervezetén keresztül a fejlődő fiú magzat szervezetébe jut. Ezért gyermekvállalás előtt néhány hónappal abba kell hagyni alkalmazását a leendő apa esetében. A finasteride-ről és mellékhatásairól bővebben az erre a mondatra kattintva megnyíló oldalon elérhető cikkekben olvashat.

hajbeültetés

Küldjön nekünk üzenetet!

az Ön neve
e-mail címe
üzenet