Lexikon - hajbeültetés, hajátültetés

Hajbeültetés technikák

FUT (strip vagy csík kivétel) eljárás:
Egy 5x10-15cm-es hajas fejbőr darabot kivágnak a donor területről, ezután a sebszéleket egyesítik, összevarrják. A kivágott bőrdarabot kisebb csoportokra bontják szét, majd beültetik többnyire csipesz segítségével. A hajcsoportok ez esetben nagyobbak, mint az alábbi eljárások esetén. Nagyon vékony, sérülékeny hajszálak esetén látványosabb eredmény érhető el ezzel a módszerrel, mint a mostani látványos hegképződés nélküli korszerűbb módszerekkel. Viszont a donor terület a mély seb következtében még sokáig érzékeny maradhat és a maradandó hegvonal miatt a módszer inkább hosszabb hajviselet esetén javasolható.
FUE:
Hajcsoportonkénti kinyerés a donor területről speciális tű segítségével. A tű átmérője általában 0,8 - 1,0 mm közötti. Ritkán, extrém erős szálú, nagy hajcsoportokban növekvő haj esetén (mediterrán típusú férfiak esetén) 1,2 mm-es tűátmérő is indokolt lehet, így az élettani egységek egészben maradhatnak. A hajcsoportokat tartalmazó szövethengereket implanterrel ültetik be a fogadó területre.
FUE2 Safe System:
Hajcsoportok kis csoportokban történő, motorizált kinyerése a donor területről, ezt követően speciális folyadékban történő tárolása majd implanter által történő beültetése a fogadó területre.
SHE módszer:
Szálankénti hajkinyerés és a szövethengerek beültetése implanterrel. A kivételi tű átmérője 0,5 mm-es. A módszer alkalmazói kisebb hegképződést ígérnek. Azonban az élettani egységek felbontása erősen megosztja a szakmabelieket.
FUE plus:
Hajszálankénti kinyerés és beültetés implanterrel. A módszer alkalmazói kisebb hegképződést ígérnek. Azonban az élettani egységek (kis hajcsoportok) felbontása erősen megosztja a szakmabelieket.
MicroFUE:
Teljesen személyre szabott módszer, változó tűátmérő (kivételi eszköz tűje 0,6, 0,8 vagy 1,0 mm átmérőjű lehet), ahol nemcsak a kivételi eszköz, hanem az implanterek tűmérete is páciensenként változik, személyre szabottan az illető hajcsoport-tulajdonságaihoz igazodik. Így nem sérülhetnek a szövethengerek, illetve elkerüljük a fölöslegesen nagy sebek keletkezését és a hegképződést is minimálisra redukáljuk.

hajbeültetés

Küldjön nekünk üzenetet!

az Ön neve
e-mail címe
üzenet