Lexikon - hajbeültetés, hajátültetés

Minoxidil

A Minoxidil a hajmegőrzésben használatos szer, mely külsőleg alkalmazható. Hatásmechanizmusa nem teljesen tisztázott. Korábban vérnyomáscsökkentő tablettaként alkalmazták, de ebben a formában kivonták a forgalomból, mert mellékhatásként jelentkezett a testszőrzet megerősödése. Ezt a kedvező mellékhatást kihasználva sikerrel alkalmazzák a hormonális hajvesztés kezelésére helyi hatású szerként.

Férfiak esetén az 5%-os hatóanyag tartalmú készítményeket ajánljuk, hölgyek esetében pedig a 2%-os Minoxidil tartalmú szereket lehet alkalmazni.

A használat kezdetén úgynevezett shedding reakció jelentkezhet, amely fokozott hajhullást jelent. Ez a reakció normál esetben két héten belül megszűnik. Mellékhatások ritkán fordulnak elő. A mellékhatásokról bővebben vonatkozó blog bejegyzésünkben lehet tájékozódni.

A készítményt naponta kétszer kell a hajas fejbőrbe masszírozni. Az alkalmazást követő 4 órán belül elvégzett hajmosás csökkenti a kezelés hatásosságát. A rendszertelen használat szintén nem hozza meg a várt eredményt. A kezelés abbahagyása után helyreáll az eredeti állapot.

hajbeültetés

Küldjön nekünk üzenetet!

az Ön neve
e-mail címe
üzenet